Vorige slide
Volgende slide

Oeganda: een luxe safari door de ‘Parel van Afrika’

Reizen op maat

Unieke reiservaring

Full service

op aanvraag 

Wat mag je verwachten?

Oeganda is beslist een Afrikaanse parel die je aan je verlanglijstje moet toevoegen. De bevolking zal je betoveren met haar kleurrijk enthousiasme en de verscheidenheid aan wildernis zal je meest avontuurlijke dromen overtreffen.

Traveltip_Luxereis_Oeganda_Safari_KibaleNationalPark(1)

Dag 1-3: Kibale Forest National Park

Hoor je dat rustgevende geluid van ritselende bladeren? Ontspannend niet? Open nu je ogen en aanschouw de theeplantages op weg naar Kibale Forest National Park. Na deze indrukwekkende plantages ervaar je snel een ongezien stukje ongerepte natuur in het beschermde park. Tijdens je tocht door het woud kan je hier de swingende chimpansees in de bomen spotten.

Later op de avond onthult er zich dan weer een rijk van vogelsoorten en andere dieren in het wild bij Bigodi Wetland Sanctuary.

Dag 3-5: Queen Elizabeth National Park en Kazinga Kanaal

De rijkdommen van Kibale maken vervolgens plaats voor Queen Elizabeth National Park. Maak je klaar voor een wereld die ontpopt in de open savanne, zich verder ontplooit naar het regenwoud en verschillende moerassen en zich uiteindelijk uitstrekt tot de kratermaren nabij Lake Edward. Een verscheidenheid aan biodiversiteit zal je hier versteld doen staan. Bijna 100 zoogdiersoorten waaronder leeuwen, nijlpaarden, luipaarden, hyena’s, olifanten… plus 606 vogelsoorten kan je hier spotten. Ook kan je weer de verbazingwekkende en lollige handelingen van chimpansees, groene bavianen en andere apensoorten aanschouwen.

Vervolgens dagen we je uit om mee aan boord te gaan. Een bootje zal je leiden langs het Kazinga Kanaal. Niet schrikken van de nijlpaarden die vlakbij je bootje vertoeven! Ze doen je geen kwaad hoor. Ook de buffels hebben er niets op tegen dat je hun wonderbaarlijke habitat een bezoekje komt brengen. Aan de oevers sieren de grassen, de favoriete plek van de pelikanen en een diversiteit aan andere vogelsoorten.

Traveltip_Luxereis_Safari_Oeganda_QueenElizabethNationalPark(4)
Traveltip_Luxereis_Oeganda_Safari_QueenElizabethNationalPark(3)

Dag 5-6: Ishasha

De safari zet zich, meer zuidelijk, verder in Ishasha, dat bekend staat voor zijn boomklimmende leeuwen. Game drives brengen je naar prachtige landschappen van heuvels, valleien en landbouwterrassen. Deze plaats zal je volledig tot rust brengen. Deze rust zal je nodig hebben. Dus beeld je even in, sluit je ogen, je ligt even aan het zwembad in je lodge ,van de zon te genieten of leest een boek met zicht op de overweldigende Afrikaanse landschappen.

Dag 6-8: Gorilla tracking

Je batterijen zijn nu volledig opgeladen voor het meest memorabele moment tijdens dit avontuur. Zie je die vriendelijke verschijning daar? Dat is je gids. De gids en zijn team zullen je begeleiden naar deze, misschien meest, unieke ervaring in je leven. Met hun machetes maken je begeleiders het steile landschap vrij in het groene regenwoud. En daar is dan het moment suprême… Je treft wonderbaarlijke gorilla’s aan in hun natuurlijke habitat. Het is alsof je in gezelschap bent van een vriend, familielid… Deze onvergetelijke ervaring laat je zien waarom de dieren “mensapen” genoemd worden.

Traveltip_Luxereis_Safari_Oeganda_Gorillatracking
Traveltip_Luxereis_Safari_Oeganda_Mihinilodge(4)

Dag 8-9: Lake Mburo National Park

De volgende dag reikt zich aan en je hebt al genoten van een lekker, uitgebreid ontbijt. Lake Mburo National Park biedt de volgende schatten van het hemelse Oeganda. Tijdens de safari ontdek je grote kuddes zebra’s, impala’s, elanden en andere savannesoorten. En hoor je dat weer? Het ritselende geluid, dit keer van de savannes… Laat je ogen deze keer nog maar even gesloten, en geniet nog even na van je wonderbaarlijke safari in Oeganda.

Wat is inbegrepen?

Onze aanbevolen verblijven

Mweya Safari Lodge ***

Mweya Safari Lodge ***

Mweya Safari Lodge biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring. Mweya Safari Lodge ligt op een schiereiland in het hart van het Queen Elizabeth National Park en wordt omgeven door het magische Rwenzori-gebergte, toepasselijk omschreven als de ‘Mountains of the Moon’. (44 kamers)

Ishasha Wilderness Camp****

Ishasha Wilderness Camp****

Ishasha Wilderness Camp is een idyllisch verblijf voor mensen die echt willen genieten van de wildernis. Het kleinschalige kamp is bekroond voor zijn uitstekende accommodatie en uitzonderlijke service. Gelegen naast de rivier de Ntungwe, heeft elk van de tien ruime tentkamers een eigen veranda met uitzicht op de rivier. Alle kamers zijn comfortabel ingericht met grote bedden en hebben een eigen badkamer. (10 tenten)

Mahogany Springs ****

Mahogany Springs ****

Mahogany Springs biedt privacy en rust gecombineerd met optimaal comfort in een spectaculaire omgeving. Bij dit luxueuze verblijf zijn het de kleine details die het grote verschil maken… Van de kleine details in het ontwerp van de lodge tot het uitstekende serviceniveau van het vriendelijke team. (8 cottages)

Mihingo Lodge ****

Mihingo Lodge ****

Mihingo is een mooie, familie gerunde lodge in een magische omgeving naast het Lake Mburo National Park. Hoog op een rotsachtig kopje, biedt het een spectaculair uitzicht over een uitgestrekt savannelandschap. Deze milieuvriendelijke lodge integreert in zijn omgeving en biedt comfort, ontspanning en de ervaring van één zijn met de natuur. (12 tentkamers)

Richtprijs per persoon: op aanvraag

De prijs van deze reis is afhankelijk van meerdere factoren, zoals:

  • Het tarief en de boekingsklasse van de internationale vlucht
  • De keuze van de lodges
  • De duur van de reis, met andere woorden, het aantal nachten en het aantal locaties die je bezoekt
  • Het seizoen waarin je reist

Wij kunnen in de meeste gevallen een exacte prijsopgave garanderen binnen 24 uren na aanvraag.
Aarzel niet om ons er naar te vragen!