Previous
Next

Namibië: Ultieme Luxe Self drive doorheen dit bijzonder land

Reizen op maat

Unieke reiservaring

Full service

op aanvraag 

Wat mag je verwachten?

Namibië is een bijzonder land. Hier regeren de woestijn, de leegte en de blauwe lucht. De meeste reizigers worden diep getroffen door het oerlandschap dat zich tot voorbij de horizon ontvouwt.

Een van de belangrijkste kenmerken van Namibië is de uitgestrektheid van dit land. Van noord naar zuid tel je ongeveer 1700 km, en op z’n breedst bedraagt de afstand  900 km.

Met een wegeninfrastructuur die slechts deels op punt staat is het een uitdaging  om in dit land  rond te reizen. Maar laat je niet afschrikken… Je hebt een stevige wagen ter beschikking tijdens je selfdrive, en we kiezen een reisverloop langs goed berijdbare wegen.

N’aankuse en de Kahalari woestijn (Dag 1-4)

Na aankomst in Windhoek reis je per  huurwagen naar N’aankuse. Hier kan je tot rust komen na je lange vlucht en je voorbereiden op je groots avontuur!

De eerste etappe van uw selfdrive avontuur brengt u door de Kalahari. De Kalahari is een halfwoestijn, omdat er aanzienlijk meer regen valt dan in een echte woestijn, in zuidelijk Afrika. Het is een zeer gevarieerd gebied van ongeveer 900.000 km² dat naast zandwoestijn ook grote stukken grassige steppe en savanne omvat. De Kalahari beslaat het grootste deel van Botswana en het oosten van Namibië, en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De grassige gebieden worden getypeerd door lang stug gras, stekelige struiken en acacia’s. Er leven onder andere leeuwen, hyena’s, verschillende soorten gazellen, stokstaartjes en bavianen. De oudste bewoners van de regio zijn de San of Bosjesmannen, maar het is één van de dunst bevolkte gebieden ter wereld.

De verbazende ontmoeting met de Bosjesmannen brengt je inzicht in hun traditionele levensstijl.  Een eerste hoogtepunt in je reis!

Sossusvlei (Dag 4-7)

Je volgende bestemming ligt op de rand van het Namib Naukluft, waar je na 4 uren rijden zal arriveren.  Eens aangekomen zal je snel merken dat de legendarische Sossusvlei tot het rijtje behoort van één van de mooiste plekken van Afrika.

Tijdens deze drie dagen trek je met een gids de spectaculaire duinen van de Sossusvlei in. De rode duinen steken gigantisch mooi af bij de steeds blauwer wordende hemel. Je kan Big Daddy beklimmen (de grootste duin van het NP), en je maakt een prachtige wandeling naar en door de Dode Vlei. Het privégebied van het Kulala Wilderness Reservaat kan je te voet of per jeep verkennen, steeds onder begeleiding van een deskundige ranger. Op deze manier kom je in nauw contact met het leven van fauna en flora in de onmetelijke woestijn.

Swakopmund (Dag 7-9)

Opnieuw heb je een flinke reis voor de boeg tot bij het bekende kuststadje Swakopmund. Swakopmund ligt aan de Atlantische Oceaan en is na het stof van de woestijn een heerlijke koele plek om een paar dagen te verblijven. Hier is ook de bijzondere Welwitschia Mirabilis te vinden. Deze woestijnplanten kunnen tot 600 jaar oud worden. Een enkel exemplaar haalt zelfs twee eeuwen! Je kunt hier boottochtjes maken, quad-biken of gewoon lekker slenteren langs het strand.

Op korte afstand rijden van Swakopmund ligt Walvisbaai. Hier vertrek je voor een cruise per catamaran inclusief lunch. Vanaf het dek zijn dolfijnen, pelsrobben, witte pelikanen en flamingo’s te observeren. Noordelijk van Swakopmund ligt Cape Cross. Geniet hier van het indrukwekkende uitzicht op de grootste Kaapse pelsrobbenkolonie van Afrika.

Damaraland (Dag 9-11)

Je reist verder noordwaarts en na een kleine 400 km, bereik je de volgende bestemming. De activiteiten in Damaraland zijn voornamelijk gericht op het verkennen van de Huab rivier en haar ecosysteem. Je kan met een gids te voet of per jeep de wildernis in trekken en op zoek gaan naar de woestijnolifant, de zwarte neushoorn en andere bijzondere flora en fauna. Ook voor cultuur ben je hier aan het juiste adres. Zo kan je bij Twyfelfontein de rotstekeningen bezichtigen, die nog bijna geheel intact zijn. Meer interactie met de lokale bevolking? Je kan een aantal lokale boerderijen bezoeken, waar je een mooi kijkje krijgt in het dagelijks leven van haar bewoners.

Welkom in de bush! (Dag 11-13)

Ongava is een privéwildreservaat van 30.000 ha, gelegen naast het Etosha National Park. Hier komt heel wat wildleven voor:  zwarte & witte neushoorns, leeuwen, wildebeesten, zebras, giraffen, hyena’s, olifanten, luipaarden, cheetah’s… Dit park is exclusief toegankelijk voor de gasten van zijn 4 lodges. Een fenomenaal Afrika- en safarigevoel is hier gegarandeerd

Wat is inbegrepen?

Onze aanbevolen verblijven

N/A’an ku sê Lodge & Wildlife Sanctuary (N’aankuse)

N / A’an ku sê Foundation werd in 2006 opgericht met als doel het behoud van het land, z’n cultuur, z’n bevolking en z’n fauna en flora. De organisatie heeft een aantal projecten lopen, zoals o.m. de verbetering van het welzijn van de San Bosjesmannen, de opvang en rehabilitatie van gewonde en verweesde dieren, en studie en onderzoek ter verzekering van een welvarende toekomst voor mens en dier in Namibië.
De N / A’an ku sê Lodge and Wildlife Sanctuary is een 3200 hectare beschermd gebied op slechts een half uur rijden van Windhoek. Gelegen in een landschap van camelthorn bomen, rivierbeddingen en rots canyons, is dit reservaat een klein stukje wildernis en de thuishaven van zwervende kuddes zebra’s, giraffen en antilopen, evenals de Afrikaanse grote carnivoren zoals cheeta’s en  luipaarden en de bedreigde Afrikaanse wilde hond.
N’aankuse Lodge bestaat uit zes royale chalets, stijlvol en robuust ingericht in totale harmonie met de omgeving. Het comfort van de chalets bestaat uit onder meer  heerlijke bedden, een en-suite badkamer en een privé veranda met prachtig zicht over de bush. Daarnaast telt de lodge ook nog 8 villa’s onder een rieten dak, eveneens ingericht  in een etnische en rustieke sfeer. Op de warmere momenten van de dag kan je heerlijk genieten bij het zwembad al dan niet met een glaasje Neuras wijn, afkomstig van het Neuras Estate.

Kalahari Anib Lodge (Kalahari woestijn, Mariental)

De Kalahari Anib Lodge ligt in een groene oase, middenin de Kalahari woestijn, op ongeveer 30 kilometer van Mariental. Na grondige renovatiewerken werd de lodge in april 2016 opnieuw geopend. De 51 kamers zijn zeer netjes, ruim en comfortabel ingericht en beschikken over een eigen badkamer en airconditioning. Wie meer privacy wil kan alvast opteren voor kamers 37 tot 55 welke uitgeven over de wijde natuur. De ‘standaard’ kamers zijn dan weer gebouwd rond het grote zwembad, gelegen in een heerlijke tuin omzoomd door palmbomen.
Tijdens je verblijf heb je de keuze om deel te nemen aan activiteiten als gamedrives op het domein: je zal onder andere springbok, gemsbok, kudu en wildebeest kunnen spotten.
Of je gaat te voet op pad met je begeleider, of je maakt een avontuurlijke fietstocht door het gebied… (activiteiten zijn optioneel en ter plaatse te betalen)

Kulala Desert Lodge (Sossusvlei)

Kulala Desert Lodge ligt aan de voet van de majestueuze Sossusvlei-duinen en is de lodge die het dichtst bij Sossusvlei ligt.

Ideaal om kennis te maken met de natuurlijke wonderen van Namibië. Geniet van het weidse landschap tijdens ritjes en wandelingen in de natuur, terwijl elektrische ‘fatbikes’ een leuke manier zijn om de spectaculaire open vlaktes te verkennen. Sluit een buitengewone woestijnervaring af met een stijgende ballonvaart over het duinveld.

Het kamp bestaat uit 23 rieten en canvas tenten, elk gebouwd op een houten platform, met een plat dak om onder de sterren te slapen. Het hoofdgedeelte omvat een zwembad en een veranda met uitzicht op een drinkplaats voor de dieren uit de omgeving.

Dora Nawas (Damaraland)

Dora Nawas ligt aan de rand van de droge Aba-Huab rivier, in het Damaraland. Je geniet van spectaculaire uitzichten over de Etendeka Bergen in het noorden en de rode zandstenen kliffen van Twyfelfontein in het zuiden.

De lodge is een fantastische uitvalsbasis om de lokale regio te ontdekken met safarivoertuigen of te voet. Je game drives worden hier beslist een uitzonderlijke beleving: dit gebied is immers het territorium van de woestijnolifant. Hoewel deze dieren zich niet heel regelmatig laten zien, kruisen de kuddes dagelijks de rivierbedding op zoek naar water en voedsel.

Je overnacht in vrijstaande bungalows, opgetrokken uit natuurlijke materialen, waarbij de aandacht voor comfort en luxe niet verloren gegaan is.  Elke bungalow beschikt over een slaapkamer en badkamer, mét buitendouche. ’s Avonds kan zelfs je heerlijk bed op wieltjes buiten gereden worden, zodat je de nacht kan doorbrengen onder een schitterende sterrenhemel. 

Ongava

Het gigantisch grote private Ongava wildreservaat  bulkt van de wilde dieren. Een fenomenaal Afrika- en safarigevoel is hier gegarandeerd. Ongava is een privéwildreservaat van 30.000 ha, gelegen naast het Etosha National Park, waarin heel wat wildleven voorkomt. Je vindt er onder meer zwarte & witte neushoorns, leeuwen, wildebeesten, zebra’s, giraffen, hyena’s, olifanten, luipaarden, cheetah’s… Dit park is exclusief toegankelijk voor de gasten van zijn 4 lodges: Ongava Lodge, Little Ongava, Tented camp & Anderssons at Ongava.

Ongava Lodge, gelegen op een heuvelrug met een eindeloos uitzicht over de vlaktes, bezit 14 ruime, exclusieve bungalows. Op de warmste momenten van de dag kan je verkoeling zoeken bij het aantrekkelijke zwembad. ‘s Avonds dineer je in de overdekte eetruimte, of wanneer het weer het toelaat… onder de prachtige sterrenhemel.  

Vervolgens kunnen gasten van het gloednieuwe Anderssons in Ongava genieten van de luxe suites en een verfrissend zwembad. Er biedt zich ook de mogelijkheid om ondergedompeld te worden in het onderzoek van lokale wetenschappers en natuurbeschermers.

Swakopmund Luxury Suites (Swakopmund)

Dit luxeverblijf is gelegen in het hartje van Swakopmund en belooft je een uniek verlijf dat je nooit zal vergeten.

Olive Grove Guesthouse

Dicht bij het centrum van Windhoek, in een rustige en vredige omgeving, is het ideaal om je reis door Namibië in het Olive Grove Guesthouse te beëindigen. Dit boetiekhotelletje combineert stijlvolle architectuur, eenvoudige maar zorgvuldig geselecteerde decoratie en persoonlijke service. Olive Grove Guesthouse voorziet in alle behoeften van de meest veeleisende reiziger, met de nadruk op eenvoud en elegantie.

Richtprijs per persoon: op aanvraag

De prijs is  afhankelijk van meerdere factoren, zoals:

  • Het tarief en de boekingsklasse van de internationale vlucht
  • De keuze van de guesthouses en lodges
  • De duur van de reis, met andere woorden, het aantal nachten en het aantal locaties die je bezoekt
  • Het type van huurwagen
  • Het seizoen waarin je reist
  • Wij kunnen jou in de meeste gevallen een exacte prijsopgave garanderen binnen 24 uren.
  • Aarzel niet om ons er naar te vragen!