Previous
Next

Namibië: jouw topluxe fly-in safari

Reizen op maat

Unieke reiservaring

Full service

op aanvraag 

Wat mag je verwachten?

Namibië is een bijzonder land. Hier regeren de woestijn, de leegte en de blauwe lucht.  De meeste reizigers worden diep getroffen door het oerlandschap dat zich tot voorbij de horizon ontvouwt.

Een van de belangrijkste kenmerken van Namibië is de uitgestrektheid van dit land. Van noord naar zuid tel je ongeveer 1700 km, en op z’n breedst bedraagt de afstand  900 km.

Met een wegeninfrastructuur die slechts op een goed niveau is in bepaalde gebieden, is het dus een klus om in dit land op een efficiënte manier rond te reizen.
Een fantastische wijze om lange afstanden en reistijden over de weg te vermijden, is de Fly-in formule: je wordt via een bepaald klokwijs circuit rondgevlogen van de ene locatie naar de andere. Alle hoogtepunten dewelke verspreid liggen over het ganse land, komen aan bod.

Sossusvlei (Dag 1-4)

Na je eerste overnachting in een fijne guesthouse in Windhoek, start je safari circuit op de vlieghaven Eros: hier staan geen grote vliegtuigen geparkeerd, maar wel een collectie ’light aircrafts’ , die variëren in reizigerscapaciteit: van 4-zitters tot luxe ‘caravan’ die maximum 12 passagiers vervoeren.

Elke vlucht aan boord van deze kleine vliegtuigjes is een intense beleving: de piloot stelt je met een gezellig praatje op je gemak terwijl hij vakkundig het toestel klaarmaakt voor vertrek. Tijdens de sensatie van het opstijgen voel je dat het avontuur écht begint. Het toestel haalt een maximum hoogte van een 3000 meter, waardoor je steeds visueel contact houdt met de begane grond.  Prachtige landschappen verglijden aan jouw zicht…

Na een vlucht van een uurtje, zet de piloot zijn vliegtuigje veilig neer op een ‘airstrip’, te midden van de natuur. Inderdaad, geen geasfalteerde brede landingsbaan,  maar een geëffende zandweg geflankeerd door uitgestrekte landschappen. 

Het is zelfs niet uitzonderlijk indien je bij het verlaten van het vliegtuigje enkele schichtige antilopen of een sierlijke giraf spot in de verte. 

Je volgende bestemming ligt op de rand van het Namib Naukluft, waar je na 4 uren rijden zal arriveren.  Eens aangekomen zal je snel merken dat de legendarische Sossusvlei tot het rijtje behoort van één van de mooiste plekken van Afrika.

Tijdens deze drie dagen trek je met een gids de spectaculaire duinen van de Sossusvlei in. De rode duinen steken gigantisch mooi af bij de steeds blauwer wordende hemel. Je kan Big Daddy beklimmen (de grootste duin van het NP), en je maakt een prachtige wandeling naar en door de Dode Vlei. Het privégebied van het Kulala Wilderness Reservaat kan je te voet of per jeep verkennen, steeds onder begeleiding van een deskundige ranger. Op deze manier kom je in nauw contact met het leven van fauna en flora in de onmetelijke woestijn.

Damaraland (Dag 4-6)

Je reist per Air flight van Wolwedans, via Swakopmund & Doro Nawas naar Damaraland. Hier, op de grens van Damaraland en Kaokoland, is het leefgebied van de laatste in de vrije natuur levende zeldzame woestijnolifanten en de zwarte neushoorns. Je gaat dagelijks tweemaal op safari. Hoewel de nadruk ligt op het zoeken naar en het zien van de zwarte neushoorns leven in dit gebied nog veel andere dieren.

Traveltip_Namibië_fly-in_luxereis_serra-cafema (6)

Himbaland, de grens met Angola (Dag 6-10)

Ook hier reis je per Air Flight van Damaraland, via Doro Nawas, naar Himbaland. Waar elders het verblijf in Namibië meestal in het teken staat van de natuur, proef je hier ook een stukje cultuur. Je bevindt jezelf namelijk in het leefgebied van de Himba’s, een volk dat ver van de Westerse maatschappij afstaat. Het is heel bijzonder om een bezoek te breng aan deze nomaden, die je graag verwelkomen in hun kamp.

Tot de activiteiten behoren uiteraard de game drives in het spoor van wilde dieren, boottochten op de Kunene rivier, quadbiken door de zandduinen, wandeltochten door de onherbergzame natuur of simpelweg vanuit een hangmat genieten van de natuur om je heen.

Wat is inbegrepen?

Onze aanbevolen verblijven

Little Kulala (Sossusvlei)

Little Kulala (Sossusvlei)

Wanneer je de Sossusvlei op zijn best wilt beleven, is Little Kulala verreweg de beste optie. Deze lodge heeft namelijk een eigen toegang tot het Namib Naukluft National Park, zodat je als eerste in de Sossusvlei kunt zijn. Nog geen andere toeristen, en een prachtige zonsopgang zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Desert Rhino Camp (Damaraland)

Desert Rhino Camp (Damaraland)

Je verblijft in Desert Rhino Camp in een van de totaal acht Meru tenten die op houten platforms zijn gebouwd. Elke tent is voorzien van een badkamer met toilet en douche. Voor de tent bevindt zich een veranda vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de omgeving.

Serra Cafema (Himbaland)

Serra Cafema (Himbaland)

Bij de constructie van Serra Cafema, werden vooral natuurlijke materialen gebruikt waardoor het geheel prachtig integreert in de omliggende natuur. De acht houten luxe chalets bevinden zich op verhoogde dekken en bieden uitzicht op de Kunene rivier en de wildernis van Angola. Alle kamers hebben een verzonken zithoek, binnen- en buitendouche en groot terras.
Alternatieven en uitbreidingen

Wolwedans

Wolwedans

Wolwedans is een unieke verzameling van 4 schitterende kampen gelegen in het NamibRand Nature Reserve, één van zuidelijk Afrika’s grootste private natuur reservaat van bijna 200.000 hectare! Wolwedans ligt zuidelijk van de bekende Sossusvlei en staat bekend als één van Afrika’s mooiste locaties, vanwege de grote diversiteit aan landschappen. Je vindt hier rode zandduinen, hoge bergen en goudkleurige grasvlaktes. Toen het NamibRand Nature Reserve net opende, werden er bijna geen wilde dieren gezien. Inmiddels is de populatie gestabiliseerd en komen vele diersoorten voor zoals onder andere zebra’s, giraffen, steenbokken, luipaarden, hyena’s en cheetahs. 

 

Ongava (Etosha NP)

Het gigantisch grote private Ongava wildreservaat  bulkt van de wilde dieren. Een fenomenaal Afrika- en safarigevoel is hier gegarandeerd. Ongava is een privéwildreservaat van 30.000 ha, gelegen naast het Etosha National Park, waarin heel wat wildleven voorkomt. Je vindt er onder meer zwarte & witte neushoorns, leeuwen, wildebeesten, zebra’s, giraffen, hyena’s, olifanten, luipaarden, cheetah’s… Dit park is exclusief toegankelijk voor de gasten van zijn 4 lodges: Ongava Lodge, Little Ongava, Tented camp & Anderssons at Ongava.

Skeleton coast

Skeleton coast

Dit bewonderenswaardig stuk ongerept Namibië vind je in het noorden: een onafzienbare kustlijn met scheepswrakken en walvisskeletten. Veel mensen zal je er niet zien, maar toch kom je ogen tekort. Voor zeevaarders was dit destijds een grote angst, aangezien de kust bijna onmogelijk te betreden was omwille van mist, branding en onvoorspelbare stromingen.

Richtprijs per persoon: op aanvraag

De prijs is  afhankelijk van meerdere factoren, zoals :

  • Het tarief en de boekingsklasse van de internationale vlucht
  • De keuze van de lodges
  • De duur van de reis, met andere woorden, het aantal nachten en het aantal locaties die je bezoekt
  • Het seizoen waarin je reist
  • Wij kunnen jou in de meeste gevallen een exacte prijsopgave garanderen binnen 24 uren.
  • Aarzel niet om ons er naar te vragen!