Vorige slide
Volgende slide

Fins Lapland: ongerept natuurschoon boven de poolcirkel

Reizen op maat

Unieke reiservaring

Full service

vanaf € 1680 p.p.

Wat mag je verwachten?

Lapland strekt zich uit over de aller noordelijkste delen van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Fins Lapland ligt voor het grootste gedeelte boven de poolcirkel. Noord Finland is één van de weinige plekken op aarde waar de natuur nog zo goed als onaangetast is. Er heerst een rust en stilte die wij in ons drukke bestaan haast niet meer voor mogelijk houden. Een overvloed aan ruimte nodigt uit voor een avontuurlijke tocht in de eenzaamheid van dit wondermooie sneeuwland en met wat geluk ervaar je het unieke natuurfenomeen van het noorderlicht.

Traveltip_Javri_Lapland(4).jpeg

Op ontdekking in dit wondermooie sneeuwland

Je komt aan in je verblijf waar je warm en knus ontvangen wordt. De gids biedt je bovendien warme winterkledij en uitrusting voor jullie 4-daags avontuur in het wonderlijke stukje ongerept natuurschoon.

Er staan verschillende spannende activiteiten op het programma. Zo ga je per sneeuwscooter naar de rendierboerderij. Je wordt er ingewijd in het leven van deze verbazingwekkende dieren en in hun belangrijke rol in de lapse samenleving. Je maakt een ritje per slee en stopt ’s middags om te genieten van een weldadige warme soep als lunch.

Vervolgens maak je een sneeuwschoenwandeling door de bossen en heuvels die het hotel omringen. De stilte is er hoorbaar! Tijdens deze tocht vertelt je gids boeiende verhalen over de natuur en de dieren die in deze onherbergzame streek leven. Zelfs als onervaren natuurliefhebber zal je met volle teugen genieten! Je kunt tijdens deze activiteit ook magnifieke foto’s maken. Wil je wat meer actie? De meerdere langlaufpistes in de omgeving doen er dienst! Je wordt ingewijd in de techniek van het langlaufen. Pret verzekerd en geen gevaar voor moeilijke valpartijen, want als je valt, kom je zacht neer in een dik bed van sneeuw.

Een absoluut hoogtepunt bij de Lapse activiteiten, is de husky safari. Wanneer je aankomt bij de kennel worden de honden gek van opwinding. Maar eens ze vertrokken zijn en je slede trekken, valt de stilte en zal je optimaal genieten van de geruisloze rit door het adembenemend mooie sneeuwlandschap.

Traveltip_Lapland_Huskysafari
Traveltip_Javri_Lapland_Noorderlicht

Last but not least… elke dag opnieuw wordt er uitgekeken naar het fameuze noorderlicht. Je reist mee in de slee, per sneeuwscooter (je stuurt zelf of je gids bestuurt) naar het camp temidden van het woud. In de hut is een open vuur waar de gids je heerlijk warme drankjes serveert zodat je jezelf regelmatig kan opwarmen tijdens deze trip. Omdat er op deze plek minimale ‘licht vervuiling’ is, is de kans opperbest om dit natuurspektakel waar te nemen. Maar… let wel op: de natuur laat zich niet bevelen en je hebt helaas nooit garantie op de waarneming van het Noorderlicht.

Wat is inbegrepen?

Onze aanbevolen verblijven

Jávri Lodge*****

Jávri Lodge*****

Is een uitzonderlijk charmant en luxueus boetiekhotel van topklasse, gelegen nabij het stadje Saariselkä, aan de grens van het nationaal park. Deze lodge is een pareltje omwille van zijn 13 chique kamers, culinair genot en relaxte sfeer in een bijzondere ongerepte omgeving.

Wilderness Hotel Muotka***

Wilderness Hotel Muotka***

Wilderness Hotel Muotka ligt in een prachtig geïsoleerde omgeving, ver van lichtvervuiling, naast het Urho National Park. Deze ligging is zeer gunstig voor het waarnemen van het Noorderlicht. De natuurlijke omgeving staat centraal voor deze accommodatie met gezellige en comfortabele kamers.

Harriniva Holiday Center***

Harriniva Holiday Center***

Harriniva kiest bewust voor duurzaam toerisme en doet er alles aan om het unieke karakter van de omgeving te respecteren. Alle activiteiten, maar ook het hotel en restaurant, houden rekening met de ongerepte natuur en typische Lapse tradities, om de impact op het milieu te beperken. Ecologie is hier een manier van leven.

Prijs : vanaf 1680,- per persoon

De prijs variëert in functie van de reisperiode, de reisduur, het verblijf en de activiteiten.

Contacteer ons voor een vrijblijvend reisvoorstel